Átvilágítás

Az átvilágítás (akár adózási, akár számviteli szempontból közelítjük meg) alapvető célja a megelőzés. Az átvilágítás eredményeképpen meghatározhatjuk az esetleges adó- és számviteli kockázatokat, feltárhatjuk az adózás szempontjából kritikus pontokat.

Adóátvilágítást kérhet a megbízó, ha tudja, hogy a jövőben adóhatósági ellenőrzések várhatóak, vagy egyszerűen csak tiszta képet szeretne látni cége adózási kérdéseiről. Átvilágításra szükség lehet akkor is, ha a vállalat átalakul vagy cégformát vált, tulajdonosi köre megváltozik, illetve a tevékenység lezárásánál (végelszámolásnál, csődeljárásnál, felszámolásnál) annak érdekében, hogy a befektetők biztos képet kapjanak a megvásárolni kívánt cégben rejlő adókockázatokról, illetve a tulajdonosok fontos információkhoz jussanak az eladás vagy a megszüntetés előtt cégükről.

Az átvilágítások körét és mélységét a megbízó egyedi igényeinek függvényében alakítjuk ki; ez a társaság tipikus tranzakcióinak áttekintésétől a teljes körű átvilágításig terjedhet. A Cs.A.Cs szolgáltatásai közé tartozik az adóellenőrzések előtti gyorscélzott átvilágítás is.

Az átvilágítás eredményeinek felhasználásával a Cs.A.Cs adószakértői segítik partnereiket a jogszabályoknak való megfelelésben, valamint kialakítják az üzletmenethez vagy konkrét tranzakcióhoz illeszkedő, adózási szempontból legelőnyösebb megoldást.

nevjegy
Budapest
1042 Budapest, Árpád út 175. 9/28.
message
Békéscsaba
5600 Békéscsaba, Mogyoró utca 22.
phone
Győr
9024 Győr, Belváros